Улаан лооль (помидор), улаан вино зэрэг улаан өнгийн хүнсний бүтээгдэхүүн цус төлжүүлдэг тул цус багадалттай хүн хэрэглэх сайн
Төмөр агуулсан хүнсний бүтээгдэхүүн (мах, элэг, артишок) цус төлжүүлдэг. Тэгвэл улаан виног хар усан үзмээс гаргаж авдаг тул улаан хүрэн өнгөтэй байна. Энэ бүтээгдэхүүнийг зохистой хэрэглэх нь цусан дахь бага нягтралтай (муу) өөх тосны хэмжээг багасгаж судасны ханыг хамгаалан цус бүлэгнэхээс сэргийлэн зүрх судасны өвчлөлийг бууруулдаг. Харин ч улаан вино нь цай, кофены нэгэн адилаар төмрийн шимэгдэлтийг бууруулдаг болохыг анхаарах хэрэгтэй. Тэгвэл улаан лоолийн өнгийг түүнд агуулагдах ликопин хэмээх бодис тодорхойлдог. Энэхүү жимс төмрөөр бус аминдэмүүдээр баялаг.